Ik over mij

Jaren geleden kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Een Minolta met groothoek en telelens. Met zo’n camera moet je toch wat meer doen dan met een gewone compactcamera dacht ik. Dus werd ik lid van fotogroep X-65. Ik maakte veel foto’s, maar vond het kleinbeeld toch niet sprankelend genoeg.

De camera die ik er aan toevoegde was een Mamiya 645. Compleet met lenzen en een Metz 45 CT-1. Daarmee heb ik echt leren fotograferen, vooral portretten en reportages. Niets automatisch, alles gewoon zelf instellen. Met de aanschaf van deze camera ben ik ook cursussen gaan volgen om mezelf de basisprincipes van ontwikkelen en afdrukken eigen te maken.

Toen het digitale tijdperk zich aandiende was ik eerst, zoals vele fotografen met mij, nogal sceptisch. Maar met het gemak en de kwaliteit die de toestellen van nu met zich meebrengen is het fotograferen alleen nog maar leuker geworden. Ik fotografeer vooral mensen en dan het liefst portretten. De blik op de gezichten na het zien van een geslaagde reportage is goud waard!

De mooiste locaties zijn buiten; op het strand of in de duinen. De wind zorgt voor mooie natuurlijke bewegingen. Die probeer ik vast te leggen. Ik fotografeer met een full-frame camera; de Nikon D800 met verschillende lenzen en flitsers. Een betrouwbare camera, super lenzen en een flitser die het natuurlijke licht in de foto weet te behouden.

Wil je contact met me opnemen, mail me op info@stuurop.com

Foto gemaakt door Bianca Dijck        FFFFFF-0